Chokladbiskvier

Det som jag bakade idag var chokladbiskvier! Jag älskar verkligen biskvier, men har aldrig testat på att baka det själv och nu när jag har gjort det så kommer jag garanterat göra om det igen! De blev så himla goda, och de ser faktiskt helt okej ut. Jag kan ju säga det att jag har ätit hembakade biskvier förut som har sett mycket värre ut, så jag är nöjd! Dock är det ganska många moment som ska genomföras och det tar sin lilla tid, så det gäller att man har tålamod. Men det är så värt det för de blir så himla goda! Man får även räkna med att man blir kladdig om händerna då det är ganska så pilligt, men som sagt, det är värt det! Här kommer receptet som jag utgick från:
 
Biskvibottnar (ca 20st)
250 g mandelmassa 
1.5 dl strösocker 
2 st äggvitor 
 
Smörkräm
1 st äggvita 
1.5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
1 st nypa salt 
0.5 st citron, saften 
250 g smör 
125 g mörk kvalitetschoklad 70 % 
1 msk kallt kaffe 
 
Till doppning
150 g mörk kvalitetschoklad 70 % 
 

Gör så här

1. Botten
Sätt ugnen på 180 grader.

2. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna.

3. Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.

 

5. Smörkräm
Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.

6. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.

7. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.

8. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.

9. Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen.

10. Rör ner kallt kaffe.

11. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. (Jag använde mig av en vanlig matkniv).

12. Låt stelna i kyl eller frys.

 

13. Doppning

14. Smält choklad till doppning i ett vattenbad.

15 Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.

 
 
DONE!
 
Jag hoppas att detta gör er riktigt sugna på att också baka chokladbiskvier! ♥  

 

 

 

 

 




Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback